Tenis: V nedeľu v akcii nebude ani jeden zo slovenských tenistov

29.07.2012 Celý región

Londýn 29. júla (TASR) - Ani jeden zo štvorice slovenských tenistov, ktorí sa na wimbledonskej "olympijskej" tráve mali predstaviť v nedeľu, sa napokon do akcie nedostane.

Martin Kližan a Lukáš Lacko v 1. kola mužskej štvorhry mali hrať posledný duel dňa na kurte č. 19, no pre časté prerušenia programu pre dážď sa itinerár musel v nedeľu meniť a organizátori ich zápas presunuli na iný deň, pravdepodobne na pondelok.

Podobný osud postihol slovenské reprezententantky Dominiku Cibulkovú a Danielu Hantuchovú. Slovenské duo si malo v 1. kole štvorhry, rovnako v nedeľu, zmerať sily s poľskými sestrami Radwaňskými - Agnieszkou a Urszulou na kurte číslo 7. Vedenie turnaja však aj tento zápas škrtlo z denného programu.

Napokon dážď postihol dvojnásobne Kližana, ktorého čakal v nedeľu druhý zápas na kurte č. 2 proti Američanovi Andymu Roddickovi, no ani ten sa podľa pôvodného plánu neuskutočnil a odohrá sa asi o deň neskôr.

Program na ďalší deň určia usporiadatelia vo večerných hodinách.

V nedeľu sa hralo kontinuálne iba na centrálnom dvorci so zatiahnutou strechou, na ostatných stihli do podvečerných hodín iba rozohrať prvé stretnutia z programového plánu. Podľa predpovede počasia a odhadu organizátorov by sa však v nedeľu malo ešte hrať na všetkých kurtoch a aspoň načaté stretnutia by sa mali dohrať.
 

Vyberte región